TOTO KNVB Beker prooi voor Feyenoord na winst tegen AZ

22 april 2018 19:53

Feyenoord heeft de 100e TOTO KNVB Beker in haar bezit weten te krijgen. De finale tegen AZ werd overtuigend met 0-2 gewonnen door de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Voor rust opende Nicolai Jørgensen, terwijl na bijna een uur spelen Robin van Persie op schitterende wijze de 0-2 maakte. In de blessuretijd zorgde Jens Toornstra voor het slotakkoord.

AZ koos er voor om met vijf verdedigers te beginnen. De Alkmaarders begonnen ook feller aan het duel en kregen ook enkele kansen, maar na ruim tien minuten nam Feyenoord het heeft in handen en was het de betere ploeg op het veld. Dat leidde niet direct tot kansen, maar na 28 minuten kon de Rotterdamse helft van het publiek wel juichend opspringen. Na een uitstekende voorzet van Karim El Ahmadi kopte Steven Berghuis op doel. Zijn inzet kon nog worden gekeerd door Marco Bizot, maar de rebound kwam voor de voeten van Nicolai Jørgensen en hij schoot de bal in het doel.

Na de treffer kreeg Feyenoord enkele goede kansen om op schitterende wijze de score verder te openen. Een stift van Robin van Persie kwam op de lat, al werd hij daarna ook afgevlagd wegens buitenspel en zowel El Ahmadi als Tonny Vilhena waren met afstandschoten dichtbij omdat Bizot steeds ver voor zijn doel stond. Beide ploegen gingen daarom met een 0-1 tussenstand de rust in.

Na rust gebeurde er aanvankelijk weinig. Beide ploegen vielen vooral op door veel overtredingen te maken en erg slordig te zijn in de passing. Na bijna een uur spelen lag de bal echter wel in het doel. Robin van Persie zette de aanval op, kreeg de bal op mooie wijze mee van Steven Berghuis en stiftte de bal vervolgens schitterende wijze over doelman Bizot.

AZ ging vervolgens alles of niets spelen. Kreeg ook enkele mogelijkheden, waarbij Wout Weghorst het dichtstbij een doelpunt was. Zijn inzet werd echter door Jørgensen van de lijn gehaald. Feyenoord bleef echter verder zonder problemen op de been.

Terwijl de reservespelers ondertussen al langs de zijlijn stonden om het feest te vieren, viel diep in de blessuretijd nog een goal. Een schot van Vilhena werd door Bizot nog gestopt, maar de rebound werd door Jens Toornstra hard en hoog in het doel geschoten. Het zorgde ervoor dat alle spelers uitzinnig van vreugde waren en op Toornstra afstormden, inclusief alle reservespelers. Toen scheidsrechter Bjorn Kuipers daarna affloot voor het einde van de wedstrijd kon het echte feest beginnen.