Feyenoord ondanks hectische slotfase voorbij PEC Zwolle

18 maart 2018 18:34

Het is Feyenoord gelukt om de eerste uitoverwinning van 2018 te boeken. Op bezoek bij PEC Zwolle werd uiteindelijk met 3-4 gewonnen. Robin van Persie scoorde voor rust twee keer, na rust wisten ook Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena ook nog te scoren.

Feyenoord begon direct vol goede moed aan de wedstrijd en zat er fel bovenop. Het had een beetje mazzel dat het niet op achterstand kwam na een inzet van Younes Mokthar, maar uit de counter die uit die aanval volgde, kwam direct de voorsprong. Jean-Paul Boëtius gaf hard voor, Steven Berghuis tikte de bal terug en Robin van Persie kon binnen schieten.

Diezelfde Van Persie zorgde na een kwartier ook voor de tweede goal. Ryan Thomas gleed uit, waardoor Boëtius kon opstomen. Zijn voorzet kon door Van Persie eenvoudig in de verre hoek worden geschoten. Feyenoord bleef jagen op meer treffers, maar die vielen voor rust niet meer.

Na rust ging PEC Zwolle volle bak op jacht naar de aansluitingstreffer en kreeg ook verschillende mogelijkheden. Het was echter Feyenoord wat opnieuw scoorde. Aanvoerder Karim El Ahmadi schoot van flinke afstand op doel. Het leek een eenvoudige redding voor Diederik Boer te worden. De keeper ging echter flink in de fout, waardoor de bal in het doel viel.

Waar je zou denken dat de wedstrijd beslist was, bleek echter minder waar. Een minuut na de treffer van El Ahmadi wist Mustafa Saymak alsnog te scoren voor Zwolle, waardoor de ploeg vol bleef jagen op meer. Feyenoord werd achteruit gedrukt, maar wist vol te houden.

De definitieve beslissing leek alsnog te vallen toen Berghuis aan de rechterkant weg werd gestuurd. Omdat Zwolle met teveel man naar voren was, kon Vilhena volledig vrijstaand de pass van Berghuis binnen tikken.

In de 85e minuut kreeg PEC Zwolle echter goedkoop een penalty toen Boëtius bij een poging om de bal weg te schieten Kingsley Ihizibue aanraakte zonder hem ooit aan hebben zien komen. De verdediger ging gewillig naar de grond en scheidsrechter Pol van Boekel floot voor een penalty. Het cadeautje werd door Piotr Parzyszek verzilverd.

Het publiek in Zwolle werd helemaal gek toen na 88 minuten Parzyszek nogmaals wist te scoren toen de verdediging van Feyenoord niet goed stond opgesteld bij een vrije trap. De fans van de thuisploeg gingen er vol achterstaan en hoopten op een miraculeuze comeback. Ondanks dat de bal nog een paar keer gevaarlijk het zestien meter gebied werd in geslingerd kwamen er echter geen noemenswaardige kansen meer, waardoor Feyenoord de volle punten mee terug kon nemen naar Rotterdam.