Goed spelend Feyenoord te sterk voor AZ

11 maart 2018 18:38

Feyenoord heeft de topper tegen AZ winnend afgesloten. In De Kuip was de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 2-1 te sterk. Feyenoord was vanaf de eerste minuut de betere ploeg en wist door doelpunten van Jean-Paul Boëtius en Nicolai Jørgensen de punten volkomen verdiend in Rotterdam te houden.

Vanaf de eerste minuut was Feyenoord de betere ploeg in het veld. Aanvankelijk had AZ ook niets in te brengen en kreeg de thuisploeg kans op kans. Feyenoord kwam echter wel goed weg toen Jan-Arie van der Heijden in het strafschopgebied hans maakte, maar Dennis Higler wuifde de felle protesten van de AZ-spelers weg.

Feyenoord bleef in de eerste helft jagen op de openingstreffer en dat werd in de 33e minuut ook beloond. Jean-Paul Boëtius veroverde de bal en stormde op het doel van AZ af. De aanvaller had verschillende opties om af te spelen, maar besloot zelf te schieten en dat deed hij uitstekend. De bal ging buiten bereik van doelman Marco Bizot in het doel. Feyenoord probeerde de score voor rust nog verder uit te breiden, maar gerust werd met een 1-0 voorsprong.

Na rust veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. Feyenoord bleef jagen op meer, terwijl AZ er weinig tegenover kon brengen. De Alkmaarders werden met de minuut echter sterker en kwamen steeds vaker in de buurt van het doel van Brad Jones. Uiteindelijk kreeg de ploeg ook enkele kansen, maar het doelpunt viel echter aan de andere kant toen Feyenoord via Steven Berghuis een aanval opzette en Tonny Vilhena de verdediging van AZ in de luren legde met een overstapje. Het was voor Nicolai Jørgensen vervolgens een koud kunstje om de bal in het doel te schieten.

AZ zette vervolgens aan voor een slotoffensief om alsnog een punt mee te nemen uit De Kuip. Het kwam echter niet verder dan een doelpunt in de 92e minuut van Wout Weghorst, waardoor Feyenoord de volle drie punten in Rotterdam wist te houden.