Feyenoord kansloos in eigen huis tegen PSV

25 februari 2018 16:22

Feyenoord heeft de competitiewedstrijd tegen PSV niet weten te winnen. In de eigen Kuip ging de ploeg van Giovanni van Bronckhorst onderuit. Het enige doelpunt van Feyenoord werd vlak na rust gescoord door Tonny Vilhena.

Noodgedwongen moest Feyenoord een paar wijzigingen maken. Sven van Beek was vrijdag geblesseerd geraakt op de training, waardoor Eric Botteghin zijn opwachting in de basis maakte. Bovendien zat ook Robin van Persie op de bank, omdat hij wegens liesklachten niet aan alle trainingen van deze week had kunnen deelnemen.

Vanaf de eerste minuut liep Feyenoord al achter de feiten aan. Ondanks dat het vaker de bal had dan PSV zaten de Eindhovenaren er veel feller op, waardoor Feyenoord nauwelijks tot kansen kwam. Omdat Feyenoord bovendien zelf ook erg slordig was achterin, kwam het ook terecht op achterstand. Bij een korte corner van PSV stond de verdediging niet goed op te letten, waardoor de voorzet van Steven Bergwijn kon worden ingekopt door een volledig vrijstaande Santiago Arias.

Ruim tien minuten later werd de achterstand nog groter toen Bart Nieuwkoop een duel verloor van Steven Bergwijn en de aanvaller van PSV de bal net naast Brad Jones wist te tikken. Zijn bal ging net naast de paal in de goal, waardoor Feyenoord met een 0-2 ruststand en een luid fluitconcert de kleedkamers kon opzoeken.

Na rust kwam Feyenoord een stuk sterker uit de startblokken. Dat leverde na een paar minuten ook de voorsprong op toen Jean-Paul Boëtius een bal van Daniël Schwaab onderschepte en hij uiteindelijk ook de bal kon voorzetten. Tonny Vilhena wist die voorzet knap in het doel te koppen, waardoor Feyenoord kon jagen op de gelijkmaker.

De wedstrijd leek een paar minuten later echter beslist toen een inzet van Bergwijn niet goed werd verwerkt door Brad Jones en de bal eenvoudig door Gaston Pereiro in het doel kon worden getikt.

Feyenoord probeerde nog wel aan te zetten. Werd via afstandsschoten ook nog een paar keer gevaarlijk, maar wist niet meer tot doelpunten te komen. De Kuip veerde nog wel een keer op toen in blessuretijd Nicolai Jørgensen de bal in het doel schoot. Zijn treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel, wat na het zien van de herhalingen ook terecht bleek te zijn.