Slordig spelend Feyenoord speelt gelijk bij rentree Van Persie

24 januari 2018 21:53

Feyenoord heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop niet weten te winnen. Op bezoek bij FC Utrecht werd in een zwakke wedstrijd met 1-1 gelijk gespeeld. Sam Larsson zette de ploeg van Giovanni van Bronckhorst nog op voorsprong, maar door een doelpunt van Kerk werden de punten verdeeld.

Al vanaf het begin had FC Utrecht het meest de bal, maar omdat beide ploegen vooral opvielen met erg slordig spel kwamen er geen kansen voor beide ploegen. De openingstreffer van Sam Larsson viel dan ook uit het niets. De linksbuiten kreeg buiten de zestien de bal en schoot op doel. Keeper Jensen was echter kansloos omdat de bal opstuitte.

Na de openingstreffer van Feyenoord veranderde er echter helemaal niets aan het spelbeeld. FC Utrecht had het meest de bal, maar tot kansen kwamen beide ploegen nauwelijks. De thuisploeg wist voor rust echter wel gelijk te maken toen Renato Tapia mis zat en Gyrano Kerk hiervan kon profiteren.

Ook na rust bleef het spelbeeld grotendeels hetzelfde. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst leek juist alleen maar slechter te gaan spelen. De achterhoede maakte met regelmatig een misser, maar het net zo slordig spelende Utrecht wist er ondanks een paar grote kansen niet van te profiteren.

Het publiek veerde op toen Robin van Persie in de 81e minuut onder luid applaus zijn rentree in de Eredivisie maakte en dit leek voor Feyenoord ook een wake-up call. De ploeg van Van Bronckhorst begon ook beter te spelen. In blessuretijd kwamen er ook nog enkele kansen, maar gescoord werd er niet meer.