Van Bronckhorst: 'het was genieten'

17 december 2017 15:23 - Feyenoord.nl

Giovanni van Bronckhorst was na afloop van de 0-7 overwinning op Sparta Rotterdam uiteraard een tevreden trainer. De reactie van Feyenoords hoofdtrainer lees je hieronder.

‘Het was genieten vandaag. We hebben uitstekend vanuit onze kracht gevoetbald,’ begon Van Bronckhorst zijn verhaal in de catacomben van Het Kasteel, waar Feyenoord zondagmiddag vanaf het begin domineerde en bij rust al met 0-4 voor stond. ‘Sparta had moeite met onze positiewisselingen en de vele beweging in ons spel.’

Daarmee pakte het strijdplan van Van Bronckhorst goed uit. Zo verkoos de coach speciaal voor de derby Jens Toornstra boven Sofyan Amrabat vanwege zijn diepgang. Ook kreeg spits Dylan Vente om die reden de voorkeur als vervanger van de afwezige Nicolai Jørgensen die ontbrak vanwege familieomstandigheden.

Van Bronckhorst was eveneens tevreden met de manier waarop Feyenoord in de tweede helft het goede spel van voor rust doortrok. ‘In de laatste vijf minuten voor rust verslapten we een beetje. In de rust was mijn boodschap dan ook dat we het spel weer moesten oppakken en Sparta niet de gelegenheid moesten geven terug te keren in de wedstrijd, zoals we eerder dit seizoen wel deden bij Heracles (0-3 bij rust, eindstand 2-4, red.).’

‘Dat hebben we goed gedaan, ook door direct na rust die vijfde te maken en vervolgens verder uit te lopen. Het doelsaldo kan eventueel ook nog van belang zijn aan het einde van de rit,’ besloot Van Bronckhorst voordat hij met een goed gevoel de bus naar Rotterdam-Zuid in stapte.