Feyenoord Onder 19 pijnlijk onderuit tegen Sparta

9 december 2017 21:10 - FeyenoordAcademy.nl

Enkele dagen na het bereiken van de play-offs van de UEFA Youth League beleefde Feyenoord Onder 19 zaterdag een pijnlijke middag. Het hoogste jeugdteam van Feyenoord Academy verloor thuis met 1-3 van Sparta Rotterdam.

De middag begon nog goed voor het team van trainers Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel. Al voordat er een kwartier gespeeld was, kreeg de ploeg de handen op elkaar bij de aanwezige Feyenoord-supporters. Na een goede voorzet van Alex Bangura werkte een Sparta-verdediger de bal achter zijn eigen keeper: 1-0. De bezoekers leken snel op gelijke hoogte te komen, maar doelman Wouter Beukers voorkwam dat twee keer knap. Enkele minuten voor de rust was het echter wel raak voor de Spartanen waardoor beide teams bij een stand van 1-1 de kleedkamers opzochten.

Waar het Onder 19-team van Feyenoord in de eerste helft de nodige kansen wist te creëren, lukte dit in de tweede helft nauwelijks. Sparta Onder 19 maakte meer indruk. Na een ongelukkige botsing tussen verdedigers Noah Lewis en Ian Smeulers konden de bezoekers gemakkelijk de 1-2 binnenschieten. Ook in de zoektocht naar de gelijkmaker wist Feyenoord Onder 19 weinig te creëren. Tot overmaat van ramp kwamen de bezoeken vlak voor het einde van de wedstrijd op 1-3, wat ook de eindstand was.

Trainer Adriaanse was na afloop zeer teleurgesteld. ‘Dit is niet goed en dat ik heb de jongens ook verteld,’ sprak hij. ‘Nauurlijk, we zijn al geplaatst voor de Kampioenencompetitie en hebben de play-offs van de Youth League, maar dat betekent niet dat we het nu kunnen laten lopen. We moeten iedere wedstrijd gewoon honderd procent geven. Het was echt slecht vandaag en ik ben teleurgesteld in mijn jongens. We hadden deze mooie week goed kunnen afsluiten, maar dat hebben we niet gedaan.’

Feyenoord Onder 19 – Sparta Rotterdam Onder 19 1-3 (1-1)
Scoreverloop:
13’ 1-0 (eigen doelpunt)