Feyenoord met opgeheven hoofd uit CL door met tiental mooie 2-1 zege te behalen op Napoli

6 december 2017 22:36

Feyenoord heeft met meer dan opgeheven hoofd het Champions League avontuur afgesloten. In de eigen Kuip won de ploeg met tien man, door een dubbele gele kaart van Tonny Vilhena, met 2-1 van Napoli via een late treffer van St. Juste.

Opnieuw kwam Feyenoord al heel vroeg op achterstand. Ditmaal stond de tegenstander al na anderhalve minuut op voorsprong. Zielinkski kon na een vrije trap van dichtbij binnenschieten. Na die vroege openingstreffer had Feyenoord moeite om in de wedstrijd te komen. De Italianen kregen enkele goede mogelijkheden op de 0-2 maar onder meer Kenneth Vermeer en Renato Tapia wisten dat te voorkomen.

Na een half uur spelen kwam Feyenoord zomaar langszij. Na een prachtige voorzet van Steven Berghuis wist Nicolai Jorgensen binnen te koppen. Feyenoord ging vervolgens door en krege zelfs mogelijkheden op meer.

Na rust probeerde Napoli voor de voor hen noodzakelijke winst te gaan. Feyenoord moest het lang van tegenhouden hebben, al werden de Italianen slechts sporadisch gevaarlijk. Feyenoord kon vrij makkelijk op de been blijven. In de 83ste minuut kwam de ploeg met tien man te staan door de tweede gele kaart en dus rood voor Vilhena. Feyenoord raakte echter niet in paniek en wist in blessuretijd met tien man zelfs de winst nog binnen te slepen. Het was invaller St. Juste die uit een corner de winnende kon binnenkoppen en De Kuip in vuur en vlam kon zetten.