Eindelijk weer winst Feyenoord: 0-2 in Groningen

25 november 2017 21:36

Na vijf competitieduels op rij zonder zege heeft Feyenoord eindelijk weer eens weten te winnen. In Groningen werd het 0-2 tegen de plaatse FC via doelpunten in de tweede helft van Tonny Vilhena en Nicolai Jorgensen.

Feyenoord had een overwicht in de eerste helft, maar slaagde er niet in dat om te zetten in een voorsprong. Onder meer Tonny Vilhena en Renato Tapia zagen hun doelpogingen op niets uitlopen. Na rust was het Steven Berghuis die voor het verschil zorgde. Vier minuten na rust creëerde hij met een uitstekende rush het gevaar. Zijn inzet werd nog gekeerd, maar vanuit de rebound kon Vilhena binnenwerken. Na een uur spelen leidde Berghuis met een hoogstandje ook de 0-2 in. Via een hakbal gaf hij Jorgensen de gelegenheid om met een stiftje voor de beslissende treffer te scoren. Feyenoord kon de wedstrijd vervolgens vrij onbedreigd uitspelen.