Shakhtar en City winnen, Napoli verliest punten

6 november 2017 15:38 - Feyenoord.nl

Feyenoord is in Groep F van de Champions League gekoppeld aan Shakhtar Donetsk, Manchester City en Napoli. Feyenoord.nl zet gedurende de groepsfase na elke speelronde de prestaties van de tegenstanders op een rij.

Elfde competitiezege voor Shakhtar Donetsk
Shakhtar Donetsk heeft afgelopen zondag een gemakkelijke overwinning geboekt op bezoek bij Illichivets Mariupol, de nummer zeven van de Oekraïense Premier League. De Argentijn Facundo Ferreyra opende na een half uur spelen de score, waarna Marlos nog voor de rust de 0-2 maakte. De thuisploeg kwam vlak na de rust terug in de wedstrijd, maar enkele minuten later bepaalde Bernard de eindstand op 1-3. Door de zege blijft Shakhtar Donetsk koploper in Oekraïne met een voorsprong van zeven punten op nummer twee Dinamo Kiev.

Arsenal nieuwe prooi Manchester City
Voor Manchester City stond afgelopen weekend de topper tegen Arsenal op het programma. Een overwinning lijkt dit seizoen de standaard voor de club uit Manchester en dit was ook tegen de ploeg van trainer Arsène Wenger het geval. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen door treffers van Kevin de Bruyne, Sergio Agüero (strafschop) en Gabriel Jesus. Omdat stadgenoot United verloor van Chelsea gaat Manchester City nog ruimer aan kop in de Premier League. Het gat met de nummer twee bedraagt momenteel acht punten.

Napoli ziet Juventus dichterbij komen
In Italië is Napoli er afgelopen zondag niet in geslaagd de elfde competitiezege van het seizoen te boeken. De ploeg van trainer Maurizio Sarri ging op bezoek bij middenmoter Chievo, maar kwam niet verder dan 0-0. Het is pas de tweede keer dit seizoen dat de Italiaanse club in een wedstrijd (alle competities) niet weet te scoren. Door het puntenverlies hijgt Juventus, dat dit weekend wel wist te winnen, weer in de nek van koploper Napoli. Het verschil tussen de twee ploegen op de ranglijst is nog maar één punt.