Gehavend Feyenoord onderuit in Klassieker: 1-4

22 oktober 2017 16:22

Een gehavend Feyenoord is zondag pijnlijk onderuit gegaan in de Klassieker. In de eigen Kuip werd uiteindelijk met 1-4 verloren. Zonder vier centrumverdedigers kwam Feyenoord nauwelijks aan het eigen spel toe. Uiteindelijk liep Ajax in de slotfas enog geflatteerd naar 1-4 uit.

In een hele zwakke eerste helft van beide kanten had Ajax een overwicht. De beste kans was echter voor Jorgensen die uit een vrije trap van Toornstra bijna doeltrof. Na rust kwam Ajax op voorsprong na een fout van Amrabat. Huntelaar profiteerde uiteindelijk met de 0-1. Feyenoord kon zich daarna oprichten en leek zes minuten later al langszij te komen. Haps ging over het been van De Ligt, waarna Jorgensen vanaf de penaltystip mocht aanleggen voor de 1-1. De Deen zag zijn inzet echter gestopt worden door Onana. Een paar minuten later viel alsnog de in die fase verdiende gelijkmaker. Toornstra schoot de bal ongenadig hard binnen. Jorgensen kreeg daarna nog de kans op de 1-1, maar ook die kans was niet aan hem besteed.

Achttien minuten voor tijd ging het vervolgens mis. Feyenoord werd uitgespeeld waarna Dolberg de 1-2 kon maken. Feyenoord moest daarna komen, maar leek het niet meer te kunnen bolwerken. Ajax profiteerde van de ruimte en liep via De Jong en nogmaals Dolberg zelfs nog naar 1-4 uit.