Feyenoord strijdend tenonder tegen Shakhtar Donetsk: 1-2

17 oktober 2017 22:38

Feyenoord heeft ook het derde pouleduel in de Champions League verloren. De ploeg bood veel meer weerstand dan in de eerste twee duels, maar ging strijdend met 1-2 ten onder tegen een effectiever Shakhtar Donetsk.

Feyenoord liet direct zien geleerd te hebben van de eerste twee duels. Feyenoord begon heel scherp en kreeg binnen twee minuten al kansen voor Boëtius en Jorgensen. Na zeven minuten kreeg Feyenoord de beloning voor de uitstekende start. Na een geblokkeerd schot van Tonny Vilhena kon Berghuis vanuit de rebound binnenkoppen. Halverwege de eerste helft kwam Shakhtar bij de eerste de beste echte kans langszij. Bernard scoorde na een pass in de diepte van Fred.

Na rust begon Feyenoord weer goed en kreeg het kansen voor Jorgensen en Amrabat. Het was opnieuw Shakhtar dat veel effectiever was en met een knappe aanval Bernard in staat stelde de 1-2 binnen te koppen. Feyenoord raakte niet van slag en bleef het proberen. Een kwartier voor tijd kwam Shakhtar met tien man te staan door de tweede gele kaart van Rakytskyj. Tegen tien man bracht Van Bronckhorst Kramer nog in om iets extra's af te dwingen. Diezelfde Kramer was in blessuretijd nog heel dichtbij. Zijn kopbal kwam echter op de paal terecht.