Feyenoord Onder 19 met minimale score langs FC Utrecht

13 oktober 2017 21:44 - FeyenoordAcademy.nl

Feyenoord Onder 19 heeft vrijdagavond de sterke competitiestart een goed vervolg gegeven. Het hoogste jeugdteam van Feyenoord Academy nam het, na een week met interlandverplichtingen, op tegen de leeftijdgenoten van FC Utrecht en wist met 1-0 te winnen. Door de zege verlengt het team de reeks van ongeslagen wedstrijden in de competitie.

Dat het team van trainer Cor Adriaanse opnieuw niets minder dan de drie punten wilde, werd al snel duidelijk. Het Onder 19-team zocht direct de aanval, wat resulteerde in enkele goede kansen via middenvelder Orkun Kökcü, maar zijn inzetten misten precisie. Ook Noah Lewis was dicht bij de openingstreffer, maar de vijandelijke doelman zat zijn treffer in de weg. Dat zagen ook Jordy Wehrmann en Cheick Touré vanaf de tribune op Varkenoord. De twee talenten raakten deze week geblesseerd en hun herstel zal enige tijd duren.

Wat in de eerste helft niet lukte, lukte in het tweede deel van de wedstrijd al vrij snel. Na enkele minuten werkte Joël Zwarts een voorzet van rechtsback Boyd Reith binnen en zorgde daarmee voor de openingstreffer. In het vervolg van de wedstrijd bleef Feyenoord Onder 19 kansen creëren. Achraf El Bouchataoui (keeper bracht redding), Tyrell Malacia (schot ging over) en opnieuw Zwarts (paal) waren dicht bij de 2-0, maar die viel niet.

Trainer Adriaanse sprak na afloop van een verdiende overwinning. ‘In de eerst helft kwamen we een paar keer goed door, waar FC Utrecht loerde op foutjes van ons’, analyseerde de coach. ‘In de rust gaf ik ook aan dat we zo moesten blijven spelen en in de tweede helft scoorden we al snel. Daarna kregen we nog een paar goede kansen, maar die gingen er helaas niet in. Dinsdag is de wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk Onder 19 in de UEFA Youth League, daar gaan we de komende dagen onze tijd in steken.’