Beloning blijft uit in 2e helft voor tiental van Feyenoord: 1-0 voor PSV

17 september 2017 18:37

De beloning bleef uit voor een tiental van Feyenoord in Eindhoven. Na een matige eerste helft en een rode kaart voor Berghuis, was Feyenoord in de tweede helft met tien man de betere, maar liet het na de kansen te verzilveren.

Feyenoord werd ogenschijnlijk verrast door een fel en agressief PSV. Binnen de twee minuten stond het net als tegen Manchester City al op achterstand. Uit een voorzet van Locadia wist Pereiro met een volley de 1-0 binnen te schieten. Ook in het vervolg was Feyenoord steeds een stap te laat. Pas halverwege de eerste helft kwam Feyenoord beter in de wedstrijd. Jens Toornstra was dichtbij de gelijkmaker. Zijn vrije trap belandde op de paal. Twee minuten voor rust werd het nog erger voor Feyenoord. Berghuis moest er met rood van af na een tweede gele kaart voor vasthouden.

Met tien man kwam er een heel ander Feyenoord uit de kleedkamer. De ploeg ging ondanks een ondertal hoger drukzetten met Amrabat als vervanger voor Kramer. PSV wist zich geen raad met de druk van PSV en ging hem steeds meer knijpen. De verrassende speelwijze leverde Feyenoord ook diverse kansen op op de gelijkmaker. Feyenoord vond doelman Zoet echter als sta-in-de-weg. Eerst wist hij een inzet van Botteghin van de lijn te houden, vervolgens tikte hij in een uiterste inspanning een indraaiende bal van Boetius net langs de paal. Het was Toornstra die de beste kans kreeg, voor leeg goal werkte hij hem echter over. PSV kon daar ondanks de man meer maar weinig tegenover zetten. De beloning voor het goede spel in de tweede helft bleef echter uit, waardoor de teleurstelling overheerste.