[video] Spetterende competitiestart Feyenoord onder 19

10 september 2017 12:14

Feyenoord Onder 19 heeft een zeer goede generale repetitie beleefd in aanloop naar de eerste wedstrijd in de UEFA Youth League. Het hoogste jeugdteam van Feyenoord Academy versloeg zaterdagmiddag in de eerste competitiewedstrijd de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen met maar liefst 5-0.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel en keken in de beginfase de kat uit de boom. Na bijna een kwartier spelen zorgde Orkun Kökcü voor de eerste echte kans van de wedstrijd. De 16-jarige middenvelder haalde hard uit van buiten het zestienmetergebied, maar de lat zat een treffer in de weg. Na 22 minuten opende de ploeg van Cor Adriaanse de score via spits Joël Zwarts, die een voorzet van Alex Bangura binnenschoot. Enkele minuten later was de ploeg opnieuw trefzeker, dit keer wist Kökcü wel te scoren.

In de tweede helft was Onder 19 niet van plan om achterover te leunen en al snel maakte het de derde treffer van de middag. Verdediger Noah Lewis wist vanuit een corner met zijn hoofd te scoren. Ruim tien minuten later leidde een knappe aanval van de Feyenoorders, met opnieuw Zwarts als eindstation, tot de 4-0. Invaller Niels Butter, die daarvoor Kökcü had vervangen, bepaalde uiteindelijk de eindstand op 5-0.

Adriaanse tevreden
‘Het is altijd weer afwachten, de eerste wedstrijd van het seizoen,’ reageerde trainer Adriaanse na de competitiestart. ‘De uitslag lijkt mij gezien het spelbeeld verdiend. We wisten vanuit goed uitgespeelde aanvallen te scoren, waren in bepaalde fases dominant en lieten de bal goed lopen. We mogen tevreden zijn. Komende woensdag wacht Manchester City O19, dat is weer een ander niveau. Deze overwinning geeft in ieder geval vertrouwen richting die wedstrijd.’

Feyenoord Onder 19 - sc Heerenveen Onder 19 5-0