Van Bronckhorst: te groot contrast tussen beide helften

9 september 2017 21:29 - Feyenoord.nl

Giovanni van Bronckhorst stond na afloop van de 2-4 overwinning op Heracles Almelo met gemengde gevoelens de pers te woord. Hieronder lees je de reactie van Feyenoords hoofdtrainer.

‘De wedstrijd mag niet zo verlopen als je in de rust met 0-3 voorstaat,’ begon Van Bronckhorst zijn terugblik. ‘We speelden niet meer in onze taak en maakten verkeerde keuzes aan de bal. Dat het uiteindelijk nog zo spannend werd in de slotfase lag aan onszelf. Als we zo hadden gespeeld als in de eerste helft was er niks aan de hand geweest.’

Voor rust had Van Bronckhorst genoten van zijn ploeg. ‘We speelden in de eerste helft het beste voetbal van dit seizoen. Als we zo zouden blijven spelen, hadden we nog één of twee goals gemaakt. Het contract tussen beide helften was te groot. Dat mag niet. Je moet er negentig minuten staan en niet zestig of zeventig.’

Kopzorgen had Van Bronckhorst ook over Nicolai Jørgensen, die na 22 minuten uitviel met een hamstringblessure. ‘Dat ziet er niet positief uit. We moeten zondag verder onderzoeken hoe ernstig zijn blessure is, maar de kans is groot dat hij de wedstrijd tegen Manchester City mist. Vanaf morgen gaan we ons volledig focussen op dat duel.’