Van Bronckhorst: 'tevreden over resultaat, spel kan beter'

27 augustus 2017 15:43 - Feyenoord.nl

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kon zondagmiddag na twintig minuten rustig achterover leunen. Op dat moment leidde Feyenoord al met 3-0 tegen Willem II, dat uiteindelijk met 5-0 werd verslagen in De Kuip. ‘Met de zege en het feit dat we vijf goals hebben gemaakt, ben ik tevreden,’ begon Van Bronckhorst zijn verhaal na afloop. ‘Desondanks biedt ons spel over negentig minuten genomen nog wel ruimte voor verbetering.’

Zo zag de trainer dat Feyenoord niet goed begon aan de wedstrijd. ‘We moesten heel even wennen aan het spel van Willem II, dat met vijf verdedigers speelde. Na een kwartier werd het beter en scoorden we drie keer in korte tijd. Aan het einde van de eerste helft werd ons spel weer wat slordiger. In de tweede helft zakte Willem II nog verder in en hebben we bijna continu balbezit gehad. Het was alleen moeilijk om door hun verdediging heen te komen.’