Feyenoord 2 speelt met 2-2 gelijk bij Excelsior

21 augustus 2017 14:43 - Feyenoord.nl

Feyenoord 2 is er niet in geslaagd om de wedstrijd tegen Excelsior 2 te winnen. De ploeg van coaches Roy Makaay en Jan Wouters kwam in het Van Donge & De Roo Stadion via een eigen doelpunt op voorsprong, maar moest in de slotfase nog vol in de achtervolging om uiteindelijk via Bilal Basaçikoglu een punt uit het vuur te slepen: 2-2.

Dat beide ploegen de stadsderby graag wilden winnen, werd vanaf het begin duidelijk. Al voordat de eerste minuut achter de rug was, kreeg Feyenoord 2 via Dylan Vente een kans om de openingstreffer te maken. De inzet van de jonge spits kon echter worden gepakt door doelman Mike Havekotte. Ook Excelsior 2 werd gevaarlijk, maar Justin Bijlow, die de aanvoerdersband om zijn bovenarm droeg, voorkwam meerdere keren groot gevaar.

De reserves van Feyenoord zochten in de beginfase van het duel veelal de aanval via de rechterkant van het veld, waar Bilal Basaçikoglu gepositioneerd stond. De buitenspeler zette in de veertiende minuut een aanval op en was de verdediging van Excelsior 2 met een knappe soloactie te slim af. De daaropvolgende voorzet was bestemt voor spits Vente, maar verdediger Joost Mangert kreeg zijn voet ongelukkig tegen de bal en passeerde daarmee zijn eigen keeper: 0-1.

Ook in het vervolg van de wedstrijd bleven beide ploegen kansen creëren, al bleven grote scoringsmogelijkheden uit. Na 34 minuten spelen kreeg Feyenoord 2 een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen. Een vrije trap van Emil Hansson had Vente als eindstation. De spits kreeg zijn hoofd tegen de bal, maar doelman Havekotte kon de bal op de doellijn keren waardoor een tweede treffer uitbleef.

Na de rust zocht Excelsior 2 direct de aanval om een nederlaag te voorkomen. Via Dogucan Haspolat kwamen de Kralingers na twee minuten al op gelijke hoogte. De jonge middenvelder pikte de bal in de as van het veld op, omspeelde de Feyenoord-verdediging en wist Bijlow met een hard schot te kloppen: 1-1. De gelijkmaker schrok Feyenoord 2 echter niet af, want de ploeg kreeg kort daarop opnieuw enkele kansen. Renato Tapia (geplaatste vrije trap), Mo El Hankouri (schot geblokt door verdediging) en Sofyan Amrabat (hard afstandsschot) waren in de buurt van een goal, maar de aanwezige Feyenoord-supporters konden niet juichen.

Na ruim een uur spelen zagen de aanwezige Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius hun teamgenoten op een achterstond komen. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door de verdediging van Feyenoord 2. Bijlow kwam uit om een achterstand te voorkomen, maar kon geen redding brengen. Iets wat ook Jeremiah St. Juste in tweede instantie niet lukte, waardoor Hakan Tatli uiteindelijk de 2-1 gemakkelijk kon binnenschieten.

De reserveploeg van Feyenoord zette vervolgens alles op alles om een nederlaag te voorkomen. Onder andere via invaller Mo El Hankouri, die na de rust Cheick Touré verving, kreeg Feyenoord 2 een goede kans. De jongeling kwam naar binnen vanaf de rechterkant van het veld, wurmde zich door de defensie van Excelsior 2 maar zag zijn daaropvolgende schot gestopt worden. Toch kwam Feyenoord 2 niet veel later alsnog op gelijke hoogte, toen. Basaçikoglu de bal in de 82ste minuut ontving in het zestienmetergebied. De buitenspeler stond geheel vrij, haalde hard uit en bracht zijn ploeg op 2-2. In de slotfase kreeg Feyenoord 2 zelfs nog enkele kansen op de 2-3, maar de overwinning kwam er niet meer.

Excelsior 2 – Feyenoord 2 2-2 (0-1)
Scoreverloop:
14’ 0-1 Mangert (e.d.)
47’ 1-1 Haspolat