Zwaarbevochten zege Feyenoord in Heerenveen: 1-2

19 maart 2017 14:24

Op karakter heeft Feyenoord een zwaarbevochten overwinning behaald in Friesland. Heerenveen was in de eerste helft de betere ploeg en kwam via een penalty op voorsprong. Na rust kantelde een veerkrachtig Feyenoord de wedstrijd en kwam het via Nicolai Jorgensen en Tonny Vilhena alsnog op 1-2.

In de eerste helft speelde de thuisclub erg sterk. Feyenoord liet zich afbluffen en verloor veel duels. Heerenveen kwam op voorsprong via een penalty van Reza. Het was Miquel Nelom die zijn tegenstander onregelmatig had gestuit in het strafschopgebied. Feyenoord mocht de handen dichtknijpen dat het niet op 2-0 kwam en kon daarvoor de opnieuw uitblinkende Brad Jones danken. In de slotfase van de eerste helft nam Feyenoord de wedstrijd eindelijk in handen.

In de tweede helft kon Feyenoord het doorzetten en speelde het de Friezen van het kastje naar de muur. Treffers konden niet uitblijven. Eerst was het Jorgensen die na een carambole in het strafschopgebied van dichtbij kon binnentikken. Twintig minuten voor tijd was het aanjager Vilhena die met een diagonaal schot voor de bevrijdende 1-2 zorgde. Na de 1-2 waren er kansen voor beide doelen te noteren. De 1-2 beef echter op het scorebord, waardoor het feest bij Feyenoord kon losbarstten. Alles en iedereen voelde dat dit een cruciale zege was voor de ploeg.