Feyenoord onder 19 naar nipte zege in stadsderby

28 januari 2017 20:58 - Feyenoord.nl

Feyenoord Onder 19 heeft de goede start in de kampioenspoule een prima vervolg gegeven. Na de 5-1 zege op Willem II van vorige week was de ploeg zaterdag net wat sterker dan stadsgenoot Sparta. Nigel Robertha - wederom trefzeker - kroonde zich voor rust tot matchwinner: 0-1. Feyenoords hoogste jeugdelftal heeft nu zes punten uit twee duels.

Feyenoord was in het eerste bedrijf de bovenliggende partij. ‘Ik vond dat we voor rust redelijk speelden,’ vertelde Feyenoord-coach Damien Hertog, die spits Dylan Vente al na vier minuten alleen op de Sparta-doelman zag afgaan. Oog in oog met de doelman miste de Feyenoord-aanvaller echter. Zo’n twintig minuten later was het wel raak. Nigel Robertha toonde zich het meest alert nadat een hoekschop niet verwerkt kon worden door de thuisploeg.

Na rust ontspon zich een voetbalgevecht. Feyenoord slaagde er niet in om de rust in balbezit te bewaren. Hertog: ‘We vergaten om rustig te blijven voetballen. We kwamen echter niet in de problemen, omdat we amper kansen weggaven.’

‘Voetballend was het misschien niet al te goed, maar dat soort wedstrijden zitten er ook tussen. We hebben prima verdedigd en door deze overwinning zijn we ook goed aan de tweede seizoenshelft begonnen,’ besloot Hertog.

Sparta Rotterdam Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-1
Scoreverloop:
23' 0-1 Nigel Robertha

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Butter (40' Wehrmann); Smeulders, Hansson (88' Kökcü); Vente, Bangura (70' Fernandes) en Robertha.