Feyenoord wint met 0-2 van Duitse middenmoter Mainz 05, officieus debuut voor Vente

7 januari 2017 14:00

Feyenoord heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Mainz 05 met 0-2 weten te winnen. In een vrij stroperige wedstrijd tegen de Duitse middenmoter liet Feyenoord opnieuw zien te weten hoe het moet winnen. Feyenoord kwam zeker in de tweede helft geen moment in de problemen.

Na een uur spelen kwam Feyenoord op voorsprong. Feyenoord kwam ietwat makkelijk aan een vrije trap toen de gepakte bal van de keeper werd beoordeeld als een terugspeelbal. Berghuis wist de buitenkans wel te benutten en schoof de vrije trap in de verre hoek binnen. Twintig minuten later viel de 0-2 toen de Duitse keeper de bal losliet en Toornstra er snel bij was om de tweede te maken.

Opvallend was dat nadat Donati al in de eerste helft rood kreeg (voor praten tegen de leiding!) na overleg tussen de coaches Mainz een vervanger mocht inbrengen. Daardoor bleven de ploegen met 11 tegen 11 spelen.

Dylan Vente maakte in het duel zijn officeuze debuut voor het eerste elftal. Hij mocht zeven minuten voor tijd invallen voor Nicolai Jorgensen.