Feyenoord onder 19 nipt onderuit tegen Werder Bremen

13 november 2016 10:27 - Feyenoord.nl

Feyenoord Onder 19 ging in Zuidlaarderveen, een dorpje net onder Groningen, met 0-1 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Werder Bremen. 'Het was een wedstrijd met twee gezichten,' zo vatte trainer Damien Hertog samen. 'In de eerste helft speelden we erg goed, na rust was het te mager.'

Om ritme te houden zocht Feyenoord voor dit weekend nog een opponent, het liefst een met een aansprekende naam. Het werd viervoudig Duits kampioen Werder Bremen. Vanwege de flinke afstand tussen Bremen en Rotterdam besloten beide clubs elkaar ergens in het midden tegemoet te komen, in de buurt van Groningen.

Feyenoord had overduidelijk zin in de Duits-Nederlandse clash, want het klapte er vanaf de eerste minuut vol op. Duels werden gewonnen, kansen waren er genoeg. 'We hadden een duidelijk overwicht,' zo zag Hertog. 'Het had eigenlijk 0-2 of 0-3 bij rust moeten staan.' In plaats daarvan stond het na 45 minuten spelen 1-0 in het voordeel van Werder, dat één minuut voor de pauze de leiding had genomen uit een omschakelmoment. De scherpte achterin was even weg bij Feyenoord, dat niet goed stond en de Duitse spits liet ontsnappen.

In het eerste halfuur van de tweede helft zakte het niveau van de ploeg van Hertog in, het laatste kwartier herstelden de Rotterdammers zich nog enigszins, resulterend in een paar kansen op de gelijkmaker. Hertog: 'Het is jammer dat we geen positief resultaat hebben kunnen halen, maar het was weer een leerzaam duel voor de jongens. Op basis van de eerste helft zie je dat we groeiende zijn, het elftal wordt steeds sterker, fitter en gaat beter voetballen. Ik ben ook heel blij met zo'n prima tegenstander als Werder. Daar maken we graag een lange busreis voor.'

Werder Bremen Onder 19 - Feyenoord Onder 19 1-0