Feyenoord heeft geen kind aan Excelsior: 4-0

26 oktober 2016 22:32

Feyenoord wist zich heel eenvoudig te ontdoen van Excelsior. Via een 4-0 zege in De Kuip plaatste de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zich voor de achtste finales van de KNVB beker.

Tegenstander Excelsior had niets in te brengen in De Kuip. Feyenoord speelde geconcentreerd en gaf helemaal niets weg aan de stadgenoot. Aanvallend gezien kreeg het zowel in de eerste als in de tweede helft een reeks kansen. In de eerste helft vond het doelman Kurto nog steeds op haar weg. De ploeg wist echter dat doelpunten niet konden uitblijven. Nadat vlak na rust Elia de openingstreffer kon binnentikken na terugleggen van Karsdorp, was het duel snel gespeeld. Drie minuten later kopte Eric Botteghin de 2-0 binnen uit een hoekschop. Jens Toornstra, toen inmiddels aanvoerder, zou de derde binnenwerken, opnieuw uit een assist van Karsdorp. Het slotakkoord zou van Marko Vejinovic komen, die zijn eerste officiële treffer voor Feyenoord binnenschoot.