Van Bronckhorst: 'tegen PSV moet je 90 minuten optimaal zijn'

31 juli 2016 21:12 - Feyenoord.nl

Giovanni van Bronckhorst greep zondagavond naast zijn tweede prijs als hoofdtrainer van Feyenoord. In het duel om de Johan Cruijff Schaal met PSV zag de coach zijn ploeg twee gezichten tonen. Na een matige eerste helft kon de 0-1 achterstand in het tweede bedrijf niet ongedaan gemaakt worden.

‘In de eerste helft hebben we niet het spel gespeeld dat we kunnen spelen,’ concludeerde Van Bronckhorst na afloop. ‘We speelden te gehaast, wilden te snel naar voren en hadden te weinig rust in het spel. Daardoor kwamen we niet aan voetballen toe. Ook hadden we moeite met druk zetten.’

De tweede helft was volgens de coach ‘een wereld van verschil’ met de eerste. ‘Toen heb ik het Feyenoord gezien dat ik graag wil zien. We hadden rust aan de bal, waren hongerig in de duels en konden beter druk zetten op PSV. Dat leverde voldoende kansen op, waarvan we er zeker één hadden moeten benutten,’ aldus Van Bronckhorst, die voor de wedstrijd in een interview bij FOX Sports aangaf dat hij goede hoop heeft dat hij komende week nog een versterking mag begroeten in De Kuip.

'Ik ben tevreden over het Feyenoord dat ik in de tweede helft heb gezien, maar wil je een goede ploeg als PSV verslaan dan moet je negentig minuten optimaal zijn. Helaas waren we dat niet vandaag.’