Van Bronckhorst: 'mooie week goed afgesloten'

1 mei 2016 17:07 - Feyenoord.nl

Giovanni van Bronckhorst zag zijn ploeg zondag een moeizame wedstrijd spelen, maar dankzij een 0-1 overwinning wel de derde plaats veiligstellen. ‘Op basis van deze week ben ik een blije coach. Afgelopen zondag hebben we met de winst van de beker een hoofdprijs binnen gehaald, nu hebben we met overwinning op Willem II de derde plaats veiliggesteld.’

‘Iedereen heeft kunnen zien dat het vandaag moeizaam ging bij ons. Met name de eerste helft was slordig van onze kant. We waren niet slim in het vrijlopen en het meters maken, daardoor kwamen we niet in de wedstrijd. Dat heb ik in de rust ook tegen de jongens verteld.’

‘De tweede helft was iets beter van onze kant, waarbij we wat gelukkig op voorsprong kwamen. Daarna hebben we één kans weggegeven, waarbij Kenneth goed redding bracht.’

‘Uiteindelijk vertrekken we met drie punten uit Tilburg, waardoor de derde plaats een feit is. Daarmee hebben we een goede week op een mooie manier afgesloten. Het is niet makkelijk om na zo’n week de focus weer te hebben om een wedstrijd te winnen, dus dat is een compliment waard aan de spelers. Uiteindelijk gaat het om het resultaat en dat was vandaag goed.’