Feyenoord A1 laat naar gelijkspel tegen FC Utrecht

28 februari 2016 08:42 - Feyenoord.nl

Feyenoord A1 heeft aan het thuisduel tegen FC Utrecht op de valreep een punt overgehouden. De Rotterdammers waren na een 1-2 ruststand de bovenliggende partij in de tweede helft, maar kwamen pas in de laatste minuten tot scoren. Middenvelder Gustavo Hamer, even daarvoor ingevallen in het elftal van trainer Marcel Koning, eiste de 2-2 op.

De A1 kwam binnen tien minuten op voorsprong, nadat Rashaan Fernandes op fraaie wijze raak schoot. ‘Toch vond ik dat we in de eerste helft niet konden brengen, wat we normaal wel kunnen brengen’, sprak trainer Marcel Koning, die zijn ploeg halverwege ook tegen een achterstand zag aankijken. ‘Die twee tegendoelpunten waren beide verdedigingsfouten.’

Na de pauze zocht Feyenoord de aanval. Koning: ‘Ik heb ook aanvallend gewisseld en we zijn met vier spitsen gaan spelen. We waren dominant, maar het lukte ons niet te scoren.’ Alleen invaller Marlon Slabbekoorn (schot) en Danny van Haaren kwamen in de buurt van de 2-2, die uiteindelijk dus van de voet van Gustavo Hamer kwam. ‘FC Utrecht had vlak daarvoor overigens wel een aantal mogelijkheden op de 1-3 gekregen, hoor.’ In blessuretijd leek de thuisploeg zelfs nog drie punten te pakken, maar een goede inzet van Jari Schuurman werd door de Utrechtse doelman knap gekeerd.