Feyenoord onderuit in Klassieker: 2-1

7 februari 2016 14:31

Feyenoord is er niet in geslaagd om de reeks nederlagen in de competitie tot stilstand te brengen. De ploeg wist de hervonden teamspirit van het duel tegen Roda jC wel door te trekken naar de Arena, maar ging uiteindelijk in de Klassieker tegen Ajax wel met 2-1 onderuit.

Feyenoord speelde een naar omstandigheden goede eerste helft. In een duel dat op en neer golfde kwam Feyenoord op voorsprong via Jens Toornstra. De middenvelder kapte zijn tegenstander uit en schoot vervolgens met een geplaatste bal in de hoek binnen. Feyenoord kon niet lang genieten van de voorsprong. Acht minuten later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Toornstra en Botteghin werden simpel uitgespeeld door Younes die vervolgens de gelijkmaker binnenschoot. In het vervolg kon het duel beide kanten op.

In de tweede helft was er weinig meer te genieten voor Feyenoord. Het was Bazoer die van afstand Kenneth Vermeer kansloos liet. De keeper had zijn ploeg enkele malen gered, maar was kansloos op het afstandsschot. Vervolgens veroorzaakte Vermeer een penalty. Hij keek de inzet van Gudelj echter hoog over, waardoor Feyenoord in de race bleef. Feyenoord ging in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg had echter niet meer de kracht om die te kunnen afdwingen en daarmee een resultaat te behalen.