Feyenoord in 135 minuten naar 3-3 gelijkspel tegen Charleroi

8 januari 2016 12:16

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd in 2016 met 3-3 gelijkgespeeld tegen het Belgische Charleroi. Tijdens het trainingskamp in Portugal werd over een periode van 3x 45 minuten gespeeld om zoveel mogelijk spelers minimaal een uur speeltijd te kunnen geven.

In de eerste helft gebeurde er weinig voor ongeveer 200 aanwezige fans. Aan beide kanten was slechts één echte kans te noteren. De eerste ruststand was met 0-0 dan ook niet verrassend te noemen. Na rust kwam de ploeg van Giovanni van Bronckhorst veel beter uit de startblokken. Binnen ruim tien minuten stond de ploeg op 2-0 door twee doelpunten van Dirk Kuyt. De tweede viel uit een strafschop. In steeds slechter wordende weersomstandigheden kwam Charleroi langzamerhand weer beter in de wedstrijd. Ruim vijf minuten voor de tweede break kwam de ploeg aan de aansluitingstreffer via een penalty.

In de derde 45 minuten gingen de Belgen op dezelfde voet door. Ze gingen beter met de omstandigheden om en kwamen via Perbet al snel op gelijke hoogte. Benavente maakte vervolgens de 2-3. De meeste fans hadden het complex vanwege de regen inmiddels verlaten. Het was Bilal Basacikoglu die Feyenoord weer langszij kon brengen toen Feyenoord de tweede penalty van de middag kreeg na een overtreding op Achahbar.