Feyenoord bereikt kwartfinale na verlenging tegen Willem II: 2-1

17 december 2015 23:15

Feyenoord heeft met de grootst mogelijke moeite de kwartfinale van de KNVB beker weten te bereiken. In de achtste finale had Feyenoord verlengingen nodig om zich ten koste van Willem II te plaatsen voor de kwartfinale. Feyenoord redde de verlengingen door een doelpunt in de 88ste minuut van Vilhena. Vervolgens velde Kuyt via een penalty een minuut voor het einde van de verlenging het lot over Willem II.

Feyenoord speelde een hele matige eerste helft, waarin Willem II veel slimmer speelde. Feyenoord kreeg nauwelijks kansen. De 0-1 voorsprong van de Tilburgers was dan ook niet onverdiend. Lucas Andersen profiteerde van een slechte pass van Vejinovic.

Na rust kwam de ploeg van Van Bronckhorst heel anders uit de kleedkamer. De ploeg ging gedreven op zoek naar de gelijkmaker. Feyenoord kreeg daarop enkele mogelijkheden, maar moest ook toezien hoe Zivkovic via de counter de mogelijkheid had de wedstrijd te beslissen. Omdat Zivkovic dat naliet kon Tonny Vilhena de Kuip twee minuten voor het einde alsnog laten ben. Hij schoot de gelijkmaker binnen, waardoor het alsnog tot een verlenging kwam.

In de verlenging had Feyenoord het betere van het spel. Het duurde uiteindelijk tot de 119e minuut voordat Feyenoord het duel kon beslissen. Kramer werd vastgehouden in het strafschopgebied en Janssen gaf de thuisclub een penalty. Dirk Kuyt aarzelde niet en rondde de strafschop feilloos af. Daarmee verzekerde hij zijn ploeg van de kwartfinale.