Kramer: 'heerlijk om een hattrick te maken'

28 november 2015 23:29 - Feyenoord.nl

Michiel Kramer was zaterdag de gevierde man bij Feyenoord. De spits was driemaal trefzeker in de Rotterdamse derby en had zodoende een levensgroot aandeel in de overwinning. ‘Met 2-4 winnen en drie keer scoren, dan lijkt het me logisch dat ik erg blij ben’, zei Kramer na afloop van het duel op Woudestein.

De eerste twee van zijn drie doelpunten maakte de spits met zijn hoofd. Zo verlengde hij kort voor het einde van de eerste helft bewust een afstandsschot van Rick Karsdorp, terwijl hij een kwartiertje na rust een voorzet van diezelfde Karsdorp keihard tegen het net kopte. Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst noemde het echte spitsengoals. ‘Dat klopt ook wel’, zei Kramer daarover. ‘Dit is mijn eerste hattrick voor Feyenoord, dat geeft een heerlijk gevoel.’

De kopbal waarmee Kramer de voorzet van Karsdorp tot doelpunt promoveerde betekende de 1-3 voor Feyenoord, waarmee het duel beslist was. De spits erkende dat Feyenoord de wedstrijd eigenlijk al eerder in het slot had moeten gooien. ‘Vooral in het eerste half uur waren we heer en meester, maar kort voor rust kregen we die tegengoal. Daardoor wisten we dat we in de tweede helft scherp moesten beginnen. Dat hebben we gedaan.’

Voor Feyenoord betekende de overwinning bij Excelsior de tweede driepunter op rij, nadat vorige week FC Twente werd verslagen. ‘We willen met dit laatste competitieblok het jaar goed afsluiten’, zei Kramer. ‘Met zes punten uit twee wedstrijden zijn we goed op weg, dat geeft extra vertrouwen.'