Feyenoord weet tweede Klassieker niet te winnen: 1-1

8 november 2015 16:26

Na de zege in de bekerklassieker heeft Feyenoord verzuimd ook de tweede Klassieker binnen tien dagen te winnen. Het werd uiteindelijk 1-1 na een 1-0 voorsprong bij rust via een doelpunt van Sven van Beek.

Feyenoord begon goed aan de Klassieker. De ploeg gooide er veel meer strijd en energie in dan Ajax en dat leverde een overwicht op, maar geen kansen. In het verloop van de eerste helft kreeg de ploeg via Elia de eerste goede kans op de openingstreffer. Nadat ook Ajax via Sinkgraven een kans kreeg, was het Feyenoord dat op voorsprong kwam. Sven van Beek werd de gevierde man nadat hij een pass van Dirk Kuyt bekwaam afrondde. In het vervolg was hij ook nog eens belangrijk door een kans van Bazoer te verijdelen.

In de tweede helft werd de sfeer grimmiger. Binnen een kwartier gingen er zes spelers op de bon. Het leidde een betere fase van Ajax in. Feyenoord kreeg minder grip op de wedstrijd en moest de Amsterdammers kansen toestaan op de gelijkmaker. Die zou er komen met alle fortuin voor Ajax. Eerst weigerde de grensrechter te vlaggen voor een bal die overduidelijk over de zijlijn was gegaan. Vervolgens ging het schot van Klaassen via Kongolo in het doel.

Na een moeilijke fase kreeg Feyenoord via Kazim een unieke kans op de 2-1. De invaller wist de Klassieker echter niet te beslissen. Het gaf Feyenoord wel de aanzet voor een slotoffensiefje. Kuyt kreeg darana nog een kopkans, maar de zege zat er niet meer in voor de Rotterdammers.