Ongeïnspireerd Feyenoord onderuit door eigen doelpunt: 1-0 bij ADO

1 november 2015 14:27

Een ongeïnspireerd Feyenoord is zondagmiddag in Den Haag met 1-0 onderuit gegaan uit bij ADO. Feyenoord bracht veel te weinig in Den Haag en had de nederlaag dan ook aan zichzelf te wijten. Desondanks was er op de tegengoal het nodige af te dingen. Ruben Schaken stond ruim buitenspel alvorens hij de voorzet gaf van waaruit Sven van Beek de bal hoogst ongelukkig in eigen doel werkte.

Feyenoord had voor rust meer balbezit, maar kende heel veel moeite met het compacte en goed georganiseerde spel van de thuisclub. Feyenoord kreeg in de eerste helft slechts één goede kans. Gustafson ging diep, maar schoot alleen voor de keeper op doelman Hansen. Aan de andere kant deed ADO af en toe wat terug via de counter.

Na rust werd het levendiger in Den Haag. Havenaar was dichtbij met een bal op de lat. Naarmate de tweede helft vorderde ging Feyenoord meer druk zetten. Het leverde ADO echter ook meer ruimte op om meer te doen. halverwege de tweede helft sloeg het noodlot toe. Schaken stond buitenspel, maar mocht verder van de scheidsrechter. Zijn voorzet daalde in het midden van het strafschopgebied. Van Beek dacht dat de weg te volleyen, maar raakte hem op de achterkant van zijn schoen, waardoor de bal schlemielig in het eigen doel hobbelde, onbereikbaar voor de verbouwereerde Vermeer. Feyenoord kreeg vervolgens via invaller Kazim en Gustafson nog opgelegde kansen, maar de gelijkmaker was zondagmiddag niet meer weggelegd voor de Rotterdammers.