Moeizame zege Feyenoord uit bij De Graafschap: 1-2

4 oktober 2015 14:22

Feyenoord heeft op moeizame wijze weten te winnen op de Vijverberg in Doetinchem. Na puntenverlies in de uitwedstrijden tegen PSV en Roda JC wist Feyenoord de punten nu wel mee naar huis te nemen. Dat gebeurde na een hele matige eerste helft en 1-0 achterstand.

Feyenoord speelde in de eerste helft heel slordig en hard het daardoor moeilijk tegen het op inzet en karakter spelende De Graafschap. De thuisclub kwam op voorsprong toen Van der Heijden miszat en Van Beek vervolgens in een poging de inzet van Quekel nog te stoppen de bal over de eigen achterlijn werkte. Feyenoord kreeg mogelijkheden op de gelijkmaker via Elia en Vejinovic. Maar De Graafschap leek naar de 2-0 te gaan. Een treffer van Lammers werd echter door Makkelie afgekeurd vanwege hinderen van Vermeer.

Na rust kwam Feyenoord anders uit de kleedkamer. De ploeg legde meer energie en agressie in haar spel. Dat betaalde al snel uit. Vijf minuten na rust kon Kramer, geheel vrijstaand, binnenkoppen. Hoewel DE Graafschap op karakter af en toe nog wat tegendeed, was het Feyenoord dat naar 1-2 uitliep. Invaller Vilhena zette Elia op het goede spoor. Elia kwam vervolgens voor de keeper en had het geluk dat De Graafschap keeper Jurjus zijn inzet niet goed verwerkte. Feyenoord kwam daarmee op 1-2 en wist vervolgens de zege zeker te stellen.