Van Bronckhorst: 'Elia maakte het verschil'

13 september 2015 18:26 - Feyenoord.nl

Giovanni van Bronckhorst concludeerde zondagmiddag na afloop van Feyenoords zege op Willem II tevreden dat zijn ploeg met twaalf punten uit vijf duels prima is gestart aan de Eredivisie, maar was daarnaast de eerste om te onderstrepen dat zijn ploeg qua veldspel nog in ontwikkeling is. ‘We weten dat we als team nog beter moeten worden’, zei hij. ‘Vandaag hadden we het na de 1-0 bijvoorbeeld volwassener uit moeten spelen.’
De coach zag zijn ploeg na het enige doelpunt van de wedstrijd van Eljero Elia weliswaar geen grote kansen weggeven, maar makkelijk maakte Feyenoord het zichzelf ook niet. Van Bronckhorst: ‘We hielden Willem II in de wedstrijd, hadden niet continu de controle. We waren aan de bal te gehaast, terwijl we juist het tempo uit de wedstrijd hadden moeten halen.’

Van Bronckhorst had Feyenoord goed zien starten tegen Willem II, met de nodige kansen tot gevolg. Toch eiste doelman Kenneth Vermeer de eerste helft de hoofdrol op, door tot twee keer toe uitstekend te reageren bij een Tilburgse aanval. ‘Zeker vlak voor rust bij het moment met Lesly de Sa was Kenneth cruciaal’, zei Van Bronckhorst. ‘Zijn tackle op de bal was fantastisch.’

Feyenoord tegen Willem II werd uiteindelijk beslist door Elia, die twintig minuten voor tijd als invaller het enige doelpunt van de wedstrijd tegen de touwen schoot. Van Bronckhorst: ‘Ik ben blij met de overwinning en de invalbeurt van Elia, die het verschil maakte. De eerste aanname is belangrijk, daarna maakte hij het prachtig af.’

Michiel Kramer moest zich na een uur spelen geblesseerd laten vervangen. Van Bronckhorst sprak na afloop de hoop uit dat het mee zou vallen met de kwetsuur van de aanvaller. ‘Michiel ging vol door zijn enkel, het is even afwachten hoe hij er maandag voor staat. Maar op het eerste gezicht lijkt het mee te vallen.’