Elia schiet Feyenoord naar 1-0 zege op Willem II

13 september 2015 16:24

Feyenoord behaalde zondagmiddag in De Kuip en moeizame zege op Willem II. Invaller Eljero Elia werd de matchwinnaar met een uitstekend doelpunt na een fantastische pass van Rick Karsdorp.

Feyenoord had in de eerste helft een overwicht en creëerde diverse kansen op de openingstreffer. De ploeg vond doelman Lamprou keer op keer op haar weg. Aan de andere kant had Willem II met enkele counters misschien wel de beste kansen op een treffer. Kenneth Vermeer redde twee keer knap op pogingen van Falkenburg en De Sa.

In een matiger tweede helft bleef Feyenoord kansen krijgen. Zo was El Ahmdi dichtbij met een inzet op de baal en schoof Kramer de rebound in de handen van de keeper. Tien minuten na rust verloor Feyenoord Kramer toen die zich verstapte. Kazim kwam voor hem in het veld. Even later mocht ook Elia invallen. Met een verwoestend schot schoot hij alles van zich af en zorgde hij voor de 1-0 van Feyenoord. Dat gebeurde na een schitterende dieptepass van Karsdorp. Feyenoord wist vervolgens de 1-0 uit te spelen en daarmee weer drie punten aan het totaal toe te voegen.