Feyenoord onderuit in topper: 3-1

30 augustus 2015 18:44

Na drie duels op rij is Feyenoord met 3-1 onderuit gegaan in de topper in Eindhoven tegen PSV. Na een vroege voorsprong ging de ploeg te ver achteruit en verzuimde het te voetballen.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en leek na vier minuten in een zetel te zitten. Basacikoglu ging goed door op rechts en gaf de bal hard voor het doel. In een poging een doelpunt te voorkomen werkte Bruma de bal in eigen doel. In plaats dat de voorsprong vertrouwen gaf, ging de ploeg onderuit. De linies werden te lang waardoor Feyenoord bijna niet meer aan voetballen toekwam. Het verdedigend zwakke PSV werd daardoor in de eerste helft niet of nauwelijks getest. Ook de voetballers als Vejinovic hadden veel te veel balverlies.

Mede door uitstekend keeperswerk van Kenneth Vermeer bleef Feyenoord lang op de been. In de slotfase van de eerste helft viel dan toch de gelijkmaker. Lestienne liet de Feyenoord doelman dit keer wel kansloos.

Na rust werd het al snel 2-1. Kuyt liet Arias uit zijn rug lopen en zag vervolgens hoe de rechtsback de 2-1 wist binnen te schieten. De achterstand was voor Feyenoord het signaal om zich te herpakken. Feyenoord zette een tandje bij en zag PSV tegelijkertijd terugplooien. Het hielp de ploeg van Van Bronckhorst in de wedstrijd. In het vervolg kreeg Feyenoord diverse kansen op de gelijkmaker. PSV doelman Zoet hield met name Basacikoglu enkele keren van een doelpunt af. In het vervolg belandde een bal van Kuyt via Isimat op de doelpaal van PSV, bijna opnieuw een eigen doelpunt in Eindhoven.

Van Bronckhorst, die al gedwongen Botteghin had moeten wisselen voor Karsdorp, wachtte daardoor lang met het inbrengen van Elia en Kramer. Met Elia voor Immers zette de Feyenoord coach meer op de aanval. Op het moment dat hij voor meer gevaar in het strafschopgebied wilde zorgen met Kramer viel aan de andere kant de 3-1. Kuipers floot op advies van zijn grensrechter naar de strafschopstip. Propper liet zich ogenschijnlijk vallen, het arbitrale kwartet zag er een hindering in van Elia. Na hevig protesteren kreeg de debuterende invaller ook nog de gele kaart. Locadia besliste vervolgens vanaf de penaltystip de wedstrijd.