Van Bronckhorst: 'heel blij met negen uit drie'

23 augustus 2015 19:30 - Feyenoord.nl

Nadat het elftal van Giovanni van Bronckhorst eerder de wedstrijden tegen FC Utrecht (3-2) een SC Cambuur (0-2) in het laatste kwartier besliste, hield Feyenoord het ook zondag tegen Vitesse lang spannend. Twee doelpunten in een tijdsbestek van twee minuten bezorgden Feyenoord alsnog een 2-0 overwinning, waarmee de ploeg negen punten uit drie wedstrijden heeft. ‘Daar zijn we heel blij mee’, glimlachte Van Bronckhorst na afloop.

De trainer erkende dat de overwinning niet zonder slag of stoot tot stand was gekomen. ‘Het was vandaag niet makkelijk voor ons, tegen een goed voetballende ploeg. De eerste helft waren er weinig kansen over en weer, na rust zat de wedstrijd tot de penalty op slot. Die penalty hielp ons in de wedstrijd.’

Feyenoord kreeg tegen Vitesse de derde strafschop in even zoveel wedstrijden. Alle drie werden benut door Dirk Kuyt. ‘Ik ben blij dat hij daarin belangrijk is voor het team’, vertelde Van Bronckhorst. ‘Ik zie dat het team groeiende is en dat we steeds sterker worden, al weet iedereen dat het voetballend beter moet. We zijn in elk geval heel blij met negen uit drie en willen die lijn voort zetten.’