Eenvoudige 3-0 zege Feyenoord op NAC

8 maart 2015 16:25

Feyenoord heeft een eenvoudige zege behaald op NAC Breda. Na een onrustige week vanwege het aangekondigde vertrek van Fred Rutten wist Feyenoord vrij simpel met 3-0 te winnen.

Feyenoord begon scherp aan de wedstrijd en hanteerde een hoog tempo. Daarmee bracht het de tegenstander aan het wankelen. Al na 2 minuten was Elvis Manu dicht bij de openingstreffer. Zijn doelpoging eindigde via de lat op de doellijn. Manu dacht aan een doelpunt, maar de doellijntechnologie wees anders uit. Na tien minuten was het alsnog raak. Lex Immers kopte de bal binnen uit een hoekschop. NAC verdediger Ligeon kopte de bal nog wel weg, maar toen was de bal al volledig achter de doellijn. De doellijntechnologie wees dat feilloos aan en hielp Feyenoord aan de voorsprong.

Na de hele behoorlijke eerste helft werd het in de tweede helft allemaal wat minder. NAC kon daardoor terugkeren in de wedstrijd. Rutten bracht vervolgens Boetius en Achahbar in het veld om wat teweeg te brengen in het team. Daar slaagde hij direct in. Het was invaller Boetius die de voorzet gaf van waaruit Te Vrede uitstekend kon binnenkoppen. Vervolgens was het Clasie die bij een uitval niet zelfzuchtig was en Te Vrede in staat stelde om ook de 3-0 binnen te schieten.