Rutten: 'eerste helft deed pijn aan mijn ogen'

22 februari 2015 19:55 - Feyenoord.nl

Fred Rutten maakte zondag niet al te veel woorden vuil aan de eerste helft die Feyenoord had gespeeld tegen Excelsior. ‘Die deed pijn aan de ogen’, zei de trainer over de eerste 45 minuten, waarin zijn ploeg twee doelpunten tegen kreeg. ‘We kwamen geen moment in de wedstrijd.’

Feyenoord stelde in de stadsderby pas na rust orde op zaken. Een rode kaart voor Excelsior-verdediger Jurgen Mattheij en een door Colin Kazim-Richards benutte strafschop betekenden de opmaat voor een tweede helft waarin Feyenoord heer en meester was. ‘Door een verdediger te wisselen voor een aanvaller en een andere middenvelder in te brengen, kregen we meer grip op de wedstrijd’, zei Rutten. ‘Natuurlijk hielp ook de rode kaart ons, maar los daarvan hebben wij met drie verdedigers niets meer weggegeven. Onze verdedigers deden dat heel geconcentreerd.’

Uiteindelijk kreeg Feyenoord na de 3-2 zelfs nog kansen om verder uit te lopen. Zo werd een doelpunt van Kazim-Richards afgekeurd wegens buitenspel en schoot invaller Elvis Manu vanaf vlak voor de doellijn over. ‘De score had nog hoger kunnen uitvallen’, vertelde Rutten. ‘Wat telt zijn nu de drie punten, terwijl het ook positief is dat we Elvis weer aan dek hebben. Nu op naar donderdag!’