Uitstekend resultaat voor Feyenoord in Rome: 1-1 !

19 februari 2015 20:52

Feyenoord heeft een uitstekend resultaat behaald in Rome door met 1-1 gelijk te spelen en dat ook niet eens onverdiend. Met de 1-1 in de uitwedstrijd heeft de ploeg een goede uitgangspositie om in De Kuip te mogen hopen op een enorme stunt.

In de eerste helft werd Feyenoord nauwelijks gevaarlijk. AS Roma liet het spel veelvuldig aan Feyenoord, maar was continu gevaarlijk op de counter. Dat leverde ook de 1-0 op voor de Italianen. Halverwege de eerste helft kon Gervinho een voorzet van Torosidis met een hakbal binnenwerken achter Vermeer. In die fase werd gevreesd voor een grotere achterstand. Feyenoord zette daar voor rust slechts een kans tegenover via Kazim. De ploeg had ogenschijnlijk controle over de wedstrijd, maar wist dat nauwelijks om te zetten in gevaar.

Tien minuten na rust kwam Feyenoord eigenlijk uit het niets langszij. Doelman Skorupski wist een uitstekende kopbal van Immers via de paal nog uit het doel te weren. Vanuit de rebound was Kazim er als de kippen bij om de 1-1 binnen te schieten. De uitblinkende Karsdorp, als invaller van de geblesseerde Wilkshire, zorgde voor de voorzet van waaruit uiteindelijk het doelpunt viel. De gelijkmaker gaf Feyenoord extra elan. AS Roma moest komen, maar Feyenoord was hield de controle over de wedstrijd. De ploeg hoefde alleen een grote kans voor Seydou Doumbia toe te staan. Met de 1- mocht de ploeg uiteindelijk zeer tevreden te zijn. De 1-1 werd dan ook gevierd met het massaal meegereisde Legioen dat een unieke avond kende.