Rutten: 'zorgen dat er donderdag een ander Feyenoord staat'

14 februari 2015 21:40 - Feyenoord.nl

Fred Rutten draaide er zaterdagavond na de 2-0 nederlaag tegen Heracles Almelo niet omheen: de prestatie die Feyenoord had geleverd was volgens de trainer ver onder de maat. ‘Deze prestatie is niet alleen zeer teleurstellend, maar komt ook heel onverwacht. Op basis van de trainingen van deze week had ik dit niet zien aankomen.’
Rutten zag dat zijn ploeg over de hele wedstrijd slechts een handvol kansen wist te creëren, met een kopbal van Lex Immers op de paal als grootste mogelijkheid. ‘Het past niet bij ons om zo weinig te creëren, want ook in mindere wedstrijden krijgen wij normaal altijd kansen’, zei Rutten. ‘Het zat er vandaag gewoon niet in bij ons.’

De trainer zag Feyenoord al in de eerste helft worstelen met de eigen vorm tegen Heracles. ‘Dan hoop je de rust te halen met 0-0, maar vervolgens geven we vlak voor het einde van de eerste helft een doelpunt weg. Die goal moeten we onszelf aanrekenen.’

Na rust ging Feyenoord achterin één op één spelen, in de hoop om voorin meer kansen te creëren. ‘Dat lukte nauwelijks, terwijl je weet dat je met zo’n speelwijze altijd nog wat tegen kan krijgen.’

De nederlaag tegen Heracles komt op een slecht moment voor Feyenoord, want aanstaande donderdag wacht voor de ploeg de belangrijke uitwedstrijd tegen AS Roma in de Europa League. ‘Richting die wedstrijd moeten we koppen weer fris krijgen en met z’n allen dicht bij elkaar blijven’, besloot Rutten. ‘We moeten zorgen dat we donderdag een ander Feyenoord zien dan vandaag.’