Feyenoord onderuit in Heerenveen: 3-1

4 februari 2015 20:19

Feyenoord is woensdag in de vooravond teleurstellend onderuit gegaan. In Friesland was Heerenveen met 3-1 te sterk. Kazim zette zijn ploeg in de eerste helft nog verdiend op voorsprong in een aantrekkelijke eerste helft. Na de gelijkmaker vlak voor rust ging het fout voor Feyenoord.

In een aantrekkelijk eerste half uur waren er kansen voor beide doelen. Feyenoord had in die fase nog het beste van het spel. Nadat eerder een doelpunt van Lex Immers terecht werd afgekeurd wegens buitenspel, was het Kazim die Feyenoord wel op voorsprong zette. Met een fraaie uithaal wist hij de 0-1 op het scorebord te krijgen. Op slak van rust kwam Heerenveen langszij. Thern, nieuwe aanwinst van de Friezen, wist de thuisploeg langszij te brengen. Daardoor ging Feyenoord met een tegenvaler de rust in.

Na rust ging het mis voor Feyenoord. De ploeg maakte zelf de fouten waardoor Heerenveen de wedstrijd kon beslissen. Eerst ging Kenneth Vermeer pijnlijk in de fout bij een vrij simpel ogende inzet van Larsson. Nadat Kazim-Richards een enorme kans op de 2-2 had gemist, besliste dezelfde Larsson de wedstrijd. Feyenoord kon daar in de tweede helft veel te weinig tegenover zetten om nog iets af te dwingen.