Feyenoord weinig overtuigend naar winst op ADO: 2-1

1 februari 2015 14:23

Feyenoord heeft op weinig overtuigende wijze zondagmiddag in De Kuip gewonnen van ADO Den Haag. Na het goede spel en de complimenten in de Arena, maar zonder zege, wist de ploeg thuis zonder goed te spelen zelf wel te winnen.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd. In de eerste twintig minuten leek Feyenoord af te stevenen op een grote zege. Feyenoord viel aan en kwam al vroeg op voorsprong via een doelpunt van Lex Immers uit een voorzet van Miquel Nelom. Binnen de 20 minuten was het 2-0 toen Timothy Derijck een mislukte inzet van Jens Toornstra in eigen doel schoot.

In plaats van door te gaan verslapte de ploeg van Fred Rutten. De ploeg zette niet meer de druk van de eerste twintig minuten en liet het tempo zakken. ADO kon zich daardoor herpakken. Vlak na rust wist Van Duinen met een mooie kopbal de aansluitingstreffer te maken. Dat gaf de uitploeg het vertrouwen dat er meer inzat. Het bleef daardoor tot het einde spannend, al waren de beste kansen voor Feyenoord. Het dichtst bij een doelpunt was Boetius, die de paal trof.