Zure nederlaag voor Feyenoord in Eindhoven: 4-3

17 december 2014 22:54

Feyenoord heeft de inhaalwedstrijd in het Philips Stadion tegen PSV op wel heel zure wijze verloren. Na een knotsgekke wedstrijd verloor Feyenoord uiteindelijk door een doelpunt in de 93ste minuut.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg was geteisterd door het ontbreken van eerst Toornstra en vlak voor de wedstrijd ook nog door zijn beoogde vervanger Boetius, die ziek afhaakte. Desondanks stond het tactisch plan van Rutten als een huis. De PSV verdediging wist geen raad met de lopende Kazim en Manu voorin. Dat leverde ook de 0-1 op. Manu profiteerde van een fout van Bruma en sloot vervolgens in een leeg doel te slap in. Bruma wist de bal nog te achterhalen, maar gleed vervolgens met bal en al in het doel. Feyenoord kreeg vervolgens een unieke mogelijkheid op de 0-2.

Bij een van de eerste gelegenheden aan de andere kant was het 1-1. Bij een aanval trok De Jong Kongolo naar de grond. Vrijstaand kreeg hij vervolgens de bal en tikte hij de 1-1 binnen. Scheidsrechter Kuipers zag het niet en keurde het doelpunt tot afgrijzen van Fred Rutten goed. Vervolgens kantelde de wedstrijd. Feyenoord had een klapje gehad van de tegengoal. PSV trok vervolgens ten aanval op zoek naar de tweede treffer. De ploeg trok de treffer niet over, waardoor Feyenoord weer terugkeerde in de wedstrijd. De ploeg was in de tegenaanval gevaarlijk. Vlak voor rust leverde dat de verdiende voorsprong op. Clasie zette El Ahmadi vrij, die met zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen Feyenoord op voorsprong bracht.

Na rust veranderde de wedstrijd. Het hoge tempo van de eerste helft in combinatie met het drukke programma van de afgelopen weken leek zijn tol te gaan eisen. Toen Luuk de Jong in vijf minuten tijd de stand met twee kopdoelpunten op 3-2 bracht leek het vlammetje van Feyenoord langzaam te doven. Protesten waren er niet eens bij de 3-2, hoewel Vermeer opzichtig gehinderd werd door Narsingh. Omdat PSV thuis niet durfde door te drukken, kreeg Feyenoord de tijd energie te hervinden. Dat leverde nog een slotoffensief dat op prachtige wijze werd beloond met een kopdoelpunt van Kazim. In de laatste minuut kwam Feyenoord op karakter langszij.

In de vier minuten blessuretijd ging Feyenoord voor de winst. De ploeg had het gevoel erop en erover te kunnen, zoals velen in het Philips Stadion. Een slechte corner werd de ploeg echter fataal. PSV was binnen notime voorin en speelde het vervolgens goed uit, waarna Depay de winnende binnen kon schuiven.