Feyenoord in blessuretijd naar 2-2 gelijkspel

14 december 2014 18:40

Feyenoord heeft zondagmiddag in De Kuip met 2-2 gelijkgespeeld tegen AZ. Feyenoord was de betere ploeg, maar moest na een onverwachte 0-2 achterstand knokken om nog gelijk te maken. Clasie zorgde ver in blessuretijd voor de gelijkmaker.

Feyenoord domineerde in de eerste helft. Tegen de verhouding in stond AZ echter op een 0-2 voorsprong. Twee kansen leverden doelpunten op van Hoedt en Tankovic. Feyenoord probeerde het wel, maar wist in de eerste helft het doel niet te vinden. Toornstra was nog het dichtst bij een treffer met een schot op de paal.

In de tweede helft kwam Feyenoord via een uitstekend doelpunt van Kazim op 1-2. Met nog een kleine 40 minuten te spelen leek er nog voldoende tijd voor de gelijkmaker. In een veelbewogen tweede helft ontstonden er grote kansen voor beide doelen. AZ kreeg op de counter ruimte en vond steeds de uitblinkende Vermeer op haar weg. Het duurde tot de 93ste minuut alvorens Feyenoord kon toeslaan. Aanvoerder Clasie zette Feyenoord op de verdiende gelijkmaker.