Rutten: als we echt top waren geweest hadden we hier gewonnen

9 november 2014 19:26 - Feyenoord.nl

Waar Vitesse-trainer Peter Bosz zondagmiddag tijdens de persconferentie na afloop van Vitesse – Feyenoord aangaf prima te kunnen leven met een gelijkspel, gold dat minder voor Fred Rutten. Bij Feyenoords hoofdtrainer overheerste de teleurstelling over het verlies van twee punten, zo vertelde hij in zijn terugblik op het doelpuntloze duel. ‘We hebben vroeg in de wedstrijd een paar goede kansen gehad. Als we er daarvan minimaal één hadden benut, is de kans groot dat we hier met drie punten waren vertrokken.’

Rutten zag zijn ploeg in de eerste helft spelen zoals hij het graag wilde zien. ‘Het voetbal was bij vlagen heel behoorlijk en we kregen daardoor ook de betere kansen. In dat opzicht zijn we als team op de goede weg in onze ontwikkeling. Daarom ben ik tevreden met de manier waarop we het vandaag hebben aangepakt, alleen minder tevreden met het resultaat. Daarom zijn we er nog niet, want als we echt top waren geweest hadden we hier gewonnen.’

Nadat Feyenoord in de eerste helft grotendeels de bovenliggende partij was geweest, golfde het duel in de tweede helft op en neer. Rutten: ‘Daarom was het in mijn ogen zeker geen 0-0 wedstrijd. Er stonden twee teams die wilden voetballen, waardoor het na rust twee kanten kon opvallen. Bij ons begon ook de vermoeidheid een rol te spelen, dat was met name te zien bij ons jonge centrale verdedigingsduo. Voor hen is dit ritme een nieuwe, maar goede ervaring. Het is jammer dat door dit resultaat de afstand naar de plaatsen boven ons weer wat groter is geworden.’