Feyenoord krijgt niet wat het verdient: 0-1

21 september 2014 16:33

Na een verrassend goede wedstrijd van Feyenoord-zijde en veel kansen, kreeg Feyenoord niet wat het verdiende. De ploeg ging in De Kuip met 0-1 onderuit in de Klassieker tegen Ajax. Een vroeg doelpunt werd Feyenoord volstrekt onnodig fataal.

Feyenoord nam direct vanaf het begin het initiatief, zoals van te voren al was aangekondigd. De ploeg speelde in de eerste helft de tegenstander van de mat. Feyenoord creëerde daarbij ook nog eens een legio aan kansen. Na 15 minuten had Feyenoord via Clasie, Schaken en Van Beek al drie keer de lat getroffen. Toen stond Ajax echter al op 0-1. Een vrije trap van 25 meter van Van Rhijn verdween uit het niets in het doel van Vermeer. Feyenoord bleef in het vervolg van de eerste helft veruit de sterkste. Op slag van rust had Kazim een unieke kans op de gelijkmaker. Hij had vandaag echter het vizier niet op scherp.

In de tweede helft was Feyenoord niet meer zo sprankelend als in de eerste helft. Dat had ook te maken met tactische wijzigingen bij Ajax. Toch had de ploeg nog de mogelijkheden voor de gelijkmaker en meer. In blessuretijd kreeg de ploeg nog twee unieke kansen maar het mocht niet zo zijn. Te Vrede had twee keer een goede kans, maar bleef dit keer droog staan. Daarmee werd het een zeer onverdiende 0-1. Na de wedstrijd was er groot applaus van het Legioen voor het spel van Feyenoord dat liet zien dat het team toekomst heeft.