Feyenoord kansloos in Sevilla: 2-0

18 september 2014 22:54

Feyenoord heeft donderdagavond de eerste Europa League wedstrijd van het hoofdtoernooi kansloos verloren. In Sevilla werd het 2-0 voor de regerend bekerhouder van de Europa League.

Sevilla stond zonder voluit te gaan al binnen een half uur op een veilige voorsprong. De Spaanse thuisploeg profiteerde optimaal van verdedigende fouten van Feyenoord. Feyenoord kon op inzet nog aardig meespelen, maar zag toch hoe Sevilla uitliep. Bij twee indraaiende vrije trappen konden Krychowiak en M'Bia ongehinderd binnenkoppen. Toornstra was dichtbij een treffer voor de Rotterdammers met een vrije trap die via beide palen het doel weer uitging.

Na rust kon Feyenoord het allemaal niet meer belopen. Sevilla kende in de tweede helft bijna een vrije avond. De ploeg kon zonder voluit te gaan de wedstrijd simpel uitspelen. Feyenoord kwam in de tweede helft nauwelijks meer aan aanvallen toe. Omdat de Spanjaarden niet meer zo nodig hoefden bleef het uiteindelijk 2-0.