Feyenoord laat punten liggen tegen 10 man van Heerenveen: 1-1

15 augustus 2014 21:51

Feyenoord is er niet in geslaagd de eerste competitiewedstrijd in de Kuip winnend af te sluiten. Ondanks dat Heerenveen het laatste half uur met tien man speelde kon Feyenoord de punten niet in eigen huis houden.

Feyenoord probeerde in de eerste helft de tegenstander wel de wil op te leggen, maar dat gebeurde in een dusdanig tempo dat de Friezen er niet van in de war raakten. Op de aanvallen die wel gevaarlijk werden trad keeper Nordfelt van Heerenveen uitstekend op.

Na een kwartier in de tweede helft kwam Heerenveen met tien man t staan. Van den Berg liep tegen een domme tweede gele kaart op en moest dus met rood vertrekken. Het was prompt daarna Feyenoord doelwit Ziyech die een vrije trap binnenschoot en de tien man van Heerenveen op 0-1 zette. Het duurde slechts drie minuten voordat Feyenoord weer langszij kwam. Invaller Schaken bediende Te Vrede uitstekend en liet de Feyenoord spits de gelijkmaker binnenwerken. dat was het signaal voor een lang slotoffensief van Feyenoord. De ploeg kreeg de kansen wel, maar vond uiteindelijk een goede Nordfelt op de weg.