Feyenoord A1 eindigt als vierde in Zuid-Afrika

9 augustus 2014 18:37 - Feyenoord.nl

Feyenoord A1 is als vierde geëindigd op het Durban U19 Tournament in Zuid-Afrika. Zaterdagmiddag speelde de ploeg van Roy Makaay met 1-1 gelijk in de troostfinale tegen de leeftijdsgenoten van Boca Juniors. In de strafschoppenserie trokken de Argentijnen uiteindelijk aan het langste eind: 4-2.

Het meeste balbezit was in het Moses Mahdiba stadion (bekend van het WK 2010 in Zuid-Afrika) voor Boca Juniors, maar de meeste kansen waren voor Feyenoord A1. Zo mikte voor rust Marlon Slabbekoorn één keer over het doel van Enzo Comina en twee keer vond hij een Argentijn op zijn weg. Aan de andere kant was vlak voor rust Jessie Proost alert op een inzet van dichtbij van Boca Juniors. De verdediger blokte de bal op de lijn.

Na een kleine twintig minuten spelen in de tweede helft kwam de ploeg van Roy Makaay op achterstand. Leonardo Suarez kon binnenschieten in de rebound nadat de eerste Argentijnse inzet op de paal was beland. Vijf minuten later kwamen de Rotterdamse A-junioren, hetzij met enig fortuin, weer langszij. Kevin Willa werkte een hoekschop met de knie achter zijn eigen doelman, uit een hoekschop van Jari Schuurman.

Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor strafschoppen moesten uitmaken welke ploeg met de derde plaats het toernooi mocht afsluiten. In de serie van vijf miste Feyenoord twee keer, waardoor Boca Junior de derde plaats veiligstelde.

Boca Juniors U19 - Feyenoord A1 1-1 (Boca Juniors w.n.s.)